Subota, 20 Aprila, 2024

BIHAMK – Saobraćaj u BiH odvija se po vlažnom kolovozu, upozorenje zbog magle

Zbog saobraćajne nezgode (lančani sudar) obustavljen je saobraćaj na odvajanju sa autoputa A-1 kod naplatnog mjesta Sarajevo zapad (Vlakovo).

Zbog izražene poledice na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever dogodile su se dvije saobraćajne nezgode, zbog čega se saobraća otežano.

Na većini putnih pravaca u BIH kolovoz je  mokar i mjestimično klizav. Na putnim pravcima Bosanski Petrovac-Drvar (prevoj Oštrelj) i Mostar-Drežnica upozoravamo na povremeno jake udare vjetra, a na širem području Visokog i Kaknja na smanjenu vidljivost, zbog magle. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) izmjenjen je režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo dionicu autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, dionicu autoputa Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralne puteve: M-17 Mostar-Čapljina, M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

VIJESTI

Najnovije vijesti