Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

Danas se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme

Jutros je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme. U zapadnim i jugozapadnim područjima registrovana je i kiša.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -4 stupnja, Zenica 0, Sokolac i Tuzla 1, Ivan Sedlo i Zvornik 2, Bijeljina i Trebinje 3, Brčko i Livno 4, Bugojno 5, Doboj, Grude, Jajce, Sarajevo i Srebrenica 6, Gradačac i Mostar 7, Bihać, Prijedor i Široki Brijeg 8, Banja Luka 9, Sanski Most i Stolac 10, Neum 11 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 939 miliba4ra, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo pada.

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u Krajini i na jugozapadu Bosne se očekuje kiša i susnježica. U ostaku dana i u večernjim satima u Bosni sa kišom i susnježicom koja će postepeno prelaziti u snijeg, a u Hercegovini sa kišom. Vjetar slab do umjeren u jutarnjim satima južni i jugoistočni, a u ostatku dana u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 3 do 10, na jugu od 7 do 13 stupnjeva.
U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom koja će preći u susnježicu i snijeg. Padavine uglavnom poslije podne i u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura oko 6 stupnjeva.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti