Srijeda, 8 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTIJEDAN OD OSUMNJIČENIH ZA UBISTVO SARAJEVSKIH POLICAJACA: Sava Marinković izručen u BiH,...

JEDAN OD OSUMNJIČENIH ZA UBISTVO SARAJEVSKIH POLICAJACA: Sava Marinković izručen u BiH, sletio u Sarajevo

Sava Marinković, jedan od osumnjičenih za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, izručen je Bosni i Hercegovini.  Kako je za Faktor potvrđeno iz Granične policije BiH, Marinković je na sarajevski aerodrom stigao letom iz Frankfurta u 12.55.

On će odmah biti sproveden u Tužilaštvo Kantona Sarajevo, na čiji zahtjev je za njim i raspisana međunarodna Interpolova potjernica.

Nakon što bude sproveden pred tužioca, gdje će se utvrditi njegov identitet i predočiti mu se ono što mu se stavlja na teret, u naredna 24 sata bit će sproveden u pritvorsku jedinicu KPZ-a Sarajevo, gdje će biti smješten u posebno osiguranu ćeliju u najčuvanijem, S-odjelu.

– Policijski službenici Granične policije BiH su 27. jula 2022. godine na Međunarodnom aerodromu u Frankfurtu, izvršili preuzimanje osobe M. S. s ciljem realizacije ekstradicije posebnim letom – charter let. M. S. je stigao na Međunarodni aerodrom Sarajevo u 12.55, nakon čega je predat ovlaštenim službenicima Sudske policije Federacije BiH. Za M. S. je raspisana međunarodna potjernica radi lišenja slobode i ekstradicije u BiH, s ciljem krivičnog gonjenja zbog krivičnog djela ubistvo iz čl. 166. stav 2. tačka e) KZ FBiH i krivičnog djela teška krađa iz čl.287 stav 1. tačka a) KZ-a FBiH, a sve u vezi s članom 31. i 54. istog Zakona – kazala je za Faktor glasnogovornica GPBiH Franka Vican.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari