Petak, 24 Maja, 2024

Kantonalna uprava CZ TK – Vatrogasci ugasili dva požara

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskogkantona, u protekla 24 sata vatrogasne jedince su pored nekoliko tehničkih, imale i dvije intervencije na gašenu požara i to na području općine Lukavac, u naselju Berkovica, gdje je gorjelo sijeno i na području općine Kalesija gdje je u naselju Miljanovici gorio krov kuće Požari su lokalizirani i ugašeni.

Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj nabrani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 196,90 m.n.m., (tačka preljeva je200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je viši za 5 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 1,0 m3/s.

Stanje na putevima

M – 18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na prevoju Karaula saobraća se novoizgrađenom obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 456 Priboj – Sapna Zbog izgradnje mosta preko rijeke Janja obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-456 Priboj – Sapna. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 458 Lopare – Čelić, Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 11.12.2018. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje i Lukavac dok je na lokalitetima Živnice i Mobilna: Banovići odgovarao kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka.

NUS

Dio Federalnih timova Civilne zaštite Tuzla „A“ i Tuzla „B“ bio na obuci u Sarajevu.

VIJESTI

Najnovije vijesti