Utorak, 5 Decembra, 2023

Kantonalno takmičenje osnovaca u stonom tenisu – Najuspješniji Amar Isabegović i Ema Lovrić

Oko 100 učenika je u subotu učestvovalo na takmičenju u stonom tenisu, u organizaciji Richmond Park Međunarodne osnovne škole u Tuzli i  Sportskog saveza grada Tuzla.

Takmičenje je otvorila predsjednica Tuzlanskog sportskog saveza gospođa Mara Lakić-Brčaninović.

Pravo učešća imali su svi učenici osnovnih škola sa područja TK, a njih 99 se odazvalo iz Tuzle, Lukavca, Srebrenika, Doboj-Istoka, Gračanice i Gradačca. Najboljim takmičarima su uručene novčane nagrade, kao i priznanja u vidu diploma koje su uručili predstavnici Richmond Park Međunarodne osnovne škole u Tuzli  Sadmir Delić i Rusmir Jašarević.

U muškoj kategoriji prvo mjesto je pripalo Amaru Isabegoviću iz JU OŠ “Sjenjak” iz Tuzle, drugo je osvojio učenik Tarik Hodžić iz JU OŠ “Klokotnica” iz Klokotnice a treću nagradu je osvojio Kerim Fazlić iz JU OŠ “Pazar” iz Tuzle.

U kategoriji učenica prvo mjesto osvojila je Ema Lovrić iz JU OŠ “Mejdan” iz Tuzle, drugo Amina Mujkić  iz JU OŠ “Klokotnica” iz Klokotnice i treće mjesto je također osvojila učenica iz JU OŠ “ Klokotnica” Esmila Junuzović.

Bila je ovo ujedno i prilika da se na jednom mjestu okupe učenici iz svih krajeva TK kako bi u jednoj lijepoj sportskoj i ugodnoj atmosferi proveli prvi dan vikenda.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti