Subota, 23 Septembra, 2023

Predložen pritvor za Sabita Sejfića (42) iz Tuzle

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je Općinskom sudu u Srebreniku stavio prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Sabita Sejfića (42), nastanjen u Tuzli, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje iz Zakona o oružju i municiji TK.

U jutarnjim satima 29. januara 2019. godine u mjestu Čehaje u blizini Srebrenika, na magistralnom putu M-18,  po nalogu Tužilaštva i uz naredbu Općinskog suda Srebrenik, pripadnici  SKP MUP-a TK su prilikom pretresa automobila kojeg je Sejfić koristio pronašli  5 većih  pakovanja  sa ukupno oko 4,5 kilograma praškaste materije opojne droge amfetamin, te oko 470 tableta opojne droge MDMA. Također, u automobilu je pronađeno i nekoliko boca i dva kanistera sa tekućinom koja će biti predmet vještačenja, kao i dva pištolja za koja nije imao odobrenja nadležnog policijskog organa i bez važećih isprava za pištolje.

Nakon obavljenog pretresa osumnjičeni je lišen slobode, obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Sejfić je više puta osuđivana osoba  za različita krivična djela.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti