Srijeda, 29 Novembra, 2023

U noći s nedjelje na ponedjeljak dolaze još obilnije padavine

Snijeg koji od petka pada danas bi se na kratko trebao zaustaviti. Iako su prognoze Federalnog hidrometeorološkog zavoda optimistične, snijeg će nam još uvijek biti svakodnevnica. “Nakon kratkotrajne stabilizacije vremena za vikend, novu sedmicu započinjemo sa novom promjenom vremena”, navode meteorolozi.

Prema prognozama objavljenim za Zapadni Balkan, “jak ciklon koji će se u nedjelju navečer fomirati nad sjeverom Italije, a kasnije ulaziti nad sjeverni Jadran će u toku ponedjeljka pod uticajem izraženog jugozapadnog visinskog strujanja na vjetrenom dijelu Dinarida, odnosno primorju Hrvatske, sjeverozapadu, zapadu, jugozapadu Bosne, Hercegovini, jugu i dijelom sjeveru Crne Gore, donijeti od noći na ponedjeljak i u ponedjeljak obilne padavine. U nizinama uglavnom kiša i pljuskovi sa grmljavinom, a na većim nadmorskim visinama iznad 1000m će biti snijega”.

Spuštanjem hladnijeg zraka sa sjevera i padom temperature kiša će u nizinama prelaziti u susnježicu i snijeg. Kiša će padom temperature prelaziti u susnježicu i snijeg u nizinama sjeverozapadnog i sjevernog dijela Bosne. U ostalim krajevima regije padavine tek lokalno.

DK

VIJESTI

Najnovije vijesti