Petak, 1 Decembra, 2023

BIHAMK – Zbog niskih temperatura moguća poledica

Zbog izvođenja minerskih radova u mjestu Potpeć (M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik) danas od 11 do 15 sati moguće su kratkotrajne obustave saobraćaja.

Radovi na sanaciji odrona, na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac i dalje traju, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Čađavice.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog niskih temperatura upozoravamo se na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Vozače na svim putnim pravcima savjetujemo da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti