Nedjelja, 26 Marta, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETCIK-ovi šumovi u komunikaciji prave haos: 61 biračko mjesto ili vreća je...

CIK-ovi šumovi u komunikaciji prave haos: 61 biračko mjesto ili vreća je sporna u Doboju?

Predsjednik CIK-a Suad Arnautović prije dva dana je izjavio da u Doboju sa 61 biračkog mjesta ne postoje vreće i pečati od neiskorištenih listića. No, sada njegova kolegica Vanja Bjelica Prutina kaže da to nije baš tako.

Vanja Bjelica Prutina je gostujući na N1 televiziji rekla da je ipak riječ o manjem broju biračkih mjesta u Doboju i da je za sve kriv “šum u komunikaciji”.

“Ne želim da oponiram svom predsjedniku, ali mislim da je došlo do nejasnoća. Riječ je o manjem broju biračkih mjesta, radi se o broju vreća sa neiskorištenim glasačkim materijalom”, rekla je.

Bjelica Prutina priznala je da nije analizirala ovu situaciju, ali tvrdi da postoji veći broj takvih mjesta.

Upitana da prokomentariše kako je moguće da predsjednik CIK-a Suad Arnautović izjavi 61 biračko mjesto umjesto 61 vreća Bjelica Prutina je pokušala da izbjegne odgovor.

“Akcenat stavljam na sljedeće: Ne treba prejudicirati ništa. Moguće je da su te vreće upakovane u obojene vreće, moguće da je u pitanju nepropisno pakovanje”.

Na pitanje kako je moguće da predsjednik CIK-a kaže “61 biračko mjesto umjesto 61 vreća”, odgovorila je:

“Mislim da je riječ o manjem broju biračkih mjesta. Ne želim da od toga pravimo situaciju ili skandale. Taman da je u pitanju jedno biračko mjesto, a nije, u pitanju je dvadesetak, mora se provjeriti”.

Centralna izborna komisija BiH danima je na udaru kritika zbog tromosti brojanja glasova, pa i 12 dana nakon izbora. Također, CIK je sam ukazao na propuste biračkih odbora tokom izbornog procesa, a mnoge političke stranke sumnjaju u regularnost kompletnih izbora i traže novo brojanje glasova.

Klix

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari