Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

/FOTO/”Pismo Djeda Mrazu” – novogodišnja priča Doma kulture ispunila sva očekivanja

pak6

U prepunoj kino sali Doma kulture u Srebreniku, u subotu 26. decembra, za najmlađe sugrađane pripremljena je prava novogodišnja bajka.

pak11

Naime, Dom kulture je i ove godine organizovao podjelu novogodinjih paketića, uz pozorišnu predstavu za djecu „Pismo Djeda Mrazu“ u izvedbi glumaca Siniše Kahvića i Damira Mašića i plesni performans u realizaciji članova Plesne škole „Rebus“ Srebrenik.

pak12

Prvi termin od 10 sati, bio je rezervisan  za mališane uposlenika d.o.o. „Herceg“, jedne od najuspješnijih bh. firmi, koja je obezbijedila novogodišnju radost za blizu 200 djece svojih uposlenika.

pak1

Kino sala Doma klulture bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a nakon programa upriličenog za djecu uposlenika firme „Herceg“, isti program ponovljen je i za ostale mališane, koji su i ovog puta pokazali veliki interes, o čemu svjedoči, i u drugom terminu,  do posljednjeg mjesta ispunjena velika sala srebreničkog Doma kulture.

pak4

pak2

pak

Pokušaji dva prijatelja da ubace preveliko pismo Djeda Mrazu u poštansko sanduče,  uz dosta interakcije s mališanima, kao i odlična plesna koreografija koja je kulminirala izlaskom Djeda mraza na scenu, izmamila je burne aplauze i dosta radosti najmlađih posjetilaca, ali i njihovih roditelja.

pak5

S obzirom da su mališani obećali Djeda Mrazu da će i dalje biti poslušni i dobri, na kraju su nagrađeni poklon paketićima.

paket14

paket13

Ako je suditi po reakcijama i male i velike publike, organizator je i ove godine uspio mališanima približiti svijet mašte i bajke, te ispričati priču koju će dugo pamtiti. Do sljedeće nove, sanjajte najljepše snove.

pak9

pak8

pak7

VIJESTI

Najnovije vijesti