Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

Načelnik Općine Srebrenik upriličio tradicionalne novogodišnje prijeme

prijem7

 Općinski načelnik  Nihad Omerović, juče  je upriličio tradicionalne novogodišnji prijeme za:
-Boračka udruženja i Udruge
-Predsjednike političkih stranaka – partija
-Upravni odbor Udruženja privrednika Općine Srebrenik
-Direktore svih Javnih preduzeća i ustanova
-Općinske penzionere koji su radili u organima uprave Općine Srebrenik
-Medije i novinare sa područja naše Općine
-Predsjednike mjesnih zajednica
-Predstavnike vjerskih zajednica
prijem6
U svojim pozdravnim nastupima načelnik Omerović je istakao da se na kraju još jedne godine raduje ponovnim susretima sa našim prijateljima, sugrađanima, privrednicima i svima onima koji predstavljaju svoje članstvo ali i našu općinu.
Zahvalio se na razumijevanju i podršci koja je bila korektna i prijateljska i koju svi zajedno moramo popravljati na temeljima saradnje i zajedničkog izgrađivanja naše lokalne zajednice.
prijem5
Posebno je istakao značaj boračkih udruženja i zajedničku brigu za populacije iz šehidskih porodica, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca i branitelja. Predsjednicima i predstavnicima političkih stranaka – partija se zahvalio na korektnoj saradnji u političkom životu i djelovanju u Općinskom vijeću. Članovima Upravnog odbora Udruženja privrednika se zahvalio na uspješnom poslovanju i kontinuiranoj izgradnji i privrednom jačanju naše Općine, kao i stvaranju povoljnog i poželjnog poslovnog imidža Srebrenika kao prepoznatljive lokalne zajednice po pitanju privrednog prosperiteta. Direktorima svih škola i javnih preduzeća i ustanova je iskazana zahvalnost na poslovima koje obnašaju i uspjesima koje su postigli u 2015-oj godini.
prijem4
Općinskim penzionerima se zahvalio na njihovom radu u decenijiskom izgrađivanju i radu naše lokalne zajednice i organa uprave, a s njima je podijelio i radost njihove prve posjete našoj novoizgrađenoj općinskoj zgradi.
Novinarima se zahvalio na izuzetno uspješnom praćenju svih aktivnosti Općinskog vijeća i načelnika u protekloj godini, uz konstataciju da su informacije sa područja Srebrenika bile dobro i korektno plasirane kroz naše lokalne i kantonalne medije, kao i štampu kroz najčitanije novine u BiH. Sa predsjednicima mjesnih zajednica načelnik Omerović se zadržao skoro sat vremena posebno istakavši izuzetan značaj njihovog rada i djelovanja u našim naseljima i sa našim sugrađanima. Najavio je određene projekte za narednu godinu kao i završetak postojećih. Zahvalio se za dugogodišnje pregalaštvo i rad svih predsjednika MZ kao i članova Vijeća MZ na zajedničkom poslu u izgrađivanju naših naselja i poboljšavanju uslova života svih naših sugrađana. U dužem razgovoru sa predstavnicima vjerskih zajednica koje obitavaju na području Općine Srebrenik, istaknut je značaj i uloga svih vjerskih institucija i vjerskih službenika u svakodnevnom životu naših stanovnika.
prijem3
Posebna je uloga i značaj vjere u životima svih nas pa tako i vjerskih institucija, ustanova i vjerskih službenika, u zajedničkom izgrađivanju, održavanju i poboljšavanju odnosa među našim sugrađanima. Svim gostima su uručeni prigodni pokloni i upućene iskrene čestitke za protekle blagdane kao i one koje dolaze, uz želje za sretnu i uspješnu Novu  godinu.
prijem2
prijem1
prijem
prijem8

 

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI