Subota, 4 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETIz Tuzle do Stockholma za 19.90 eura. Očekuje se povećanje broja operacija...

Iz Tuzle do Stockholma za 19.90 eura. Očekuje se povećanje broja operacija Ryanaira

Međunarodni aerodrom Tuzla (MAT) i niskobudžetna aviokompanija Ryanair imaju velike planove u budućnosti – izjavio je direktor MAT-a Dževad Halilčević. 

S obzirom da se kasno ušlo u pregovore s kompanijom Ryanair, trenutno se s MAT-a može putovati za Stockholm (Švedska) i Memingen (Njemačka), ali prilikom kreiranja zimskog reda letenja i ljetnog za sezonu 2023. godine, prema najavama direktora Halilčevića, uvest će se nove linije prema gradovima i državama kojih do sada nije bilo u ponudi. 

– Prošle sedmice je zvanično objavljeno potpisivanje ugovora sa novim avioprevoznikom. Došla nam je najveća aviokompanija u Evropi po broju prevezenih putnika, broju aviona u floti, jer ih imaju preko 500, sa 3.000 dnevnih zračnih operacija, a imaju 90 i više baznih aerodroma. S ovim ugovorom dobijamo svi, odnosno naši putnici, ali i aerodrom – kaže Halilčević.

Međunarodni aerodrom Tuzla je bazni aerodrom za mađarsku niskobudžetnu kompaniju WizzAir, a Halilčević ističe kako su iz WizzAira reducirali broj letova na pojedinim linijama dok avioni ne lete za Eindhoven u Nizozemskoj. 

– WizzAir trenutno smanjuje broj polazaka sedmično, reducirao je neke linije sa 3 na 2, sa 2 na 1. Mi smo posvećeni saradnji s WizzAirom, radimo na uvođenje trećeg baznog aviona, ali moramo smanjiti poslovni rizik uvođenjem novih kompanija i ne samo Ryanair već i drugih – kaže on. 

Ryanair će na MAT poslati avion Boing 737 koji ima kapacitet oko 180 putnika. 

– Cijene koje su objavili kreću se od 19.90 eura. Važno je reći da je aerodrom u Stockholmu posve drugi od onog na koji slijeću avioni WizzAira. Vrlo brzo očekujemo povećanje broja operacija Ryanaira i to je naša tendencija – kazao je Halilčević. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari