Nedjelja, 14 Aprila, 2024

Kantonalna uprava CZ TK – Vatrogasci ugasili tri požara

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata vatrogasne jedinicie su, pored nekoliko tehničkih, imale i tri intervencije na gašenju požara i to dvije intervencije na području Grada Tuzla, motorno vozilo na Banj Brdu i dimnjak u naselju Breze te na području općine Lukavac gdje je u stanu u ulici Sarajevska br.1 došlo do zapaljenja novogodišnje jelke. Požari su lokalizirani i ugšeni.

 Vodostaj na HA Modrac                                        

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 196,40 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je niži za 1 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 1,0 m3/s.

 Stanje na putevima

M – 18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na prevoju Karaula saobraća se novoizgrađenom obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 456 Priboj – Sapna Zbog izgradnje mosta preko rijeke Janja obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-456 Priboj-Sapna. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 458 Lopare – Čelić, Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R – 469 Banovići – Živinice Zbog sanacionih radova na dionici Oskova – Živinice, vozila saobraćaju naizmjenično jednom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

NUS (LP – 19)

Federalni tim Civilne zaštite Tuzla „A“  redovne aktivnosti na servisiranju vozila.

Federalni tim Civilne zaštite Tuzla „B“ lider tima obavio izviđanje terena na zadatku Lisača 1, na području općine Kalesija.

 

VIJESTI

Najnovije vijesti