Utorak, 23 Jula, 2024

Konzul BiH u Istanbulu: Nema poginulih i povrijeđenih građana BiH

1429142_630x354

Konzul u Generalnom konzulatu BiH u Istanbulu Adi Durmić kazao je u razgovoru za Klix.ba kako među poginulim i povrijeđenim osobama nakon pokušaja državnog udara u Turskoj nema državljana BiH.

“Prema informacijama koje smo dobili među povrijeđenim i poginulim osobama nema državljana BiH”, rekao je Durmić.

Durmić je kazao kako se situacija u Turskoj stabilizuje nakon što su vlasti ove države spriječile pokušaj vojnog udara kojeg su organizovali niži oficira unutar vojske Republike Turske.

“Prema informacijama koje mi imamo uhapšeno je preko 2.500 vojnika, policajaca i civila za koje se sumnja da su planirali i izvršavali pomenuti čin. Oko 160 poginulih i preko 1.500 ranjenih osoba je evidentirano”, rekao je Durmić.

Zbog vanredne situacije u Turskoj, otkazani su letovi iz Istanbula, koji polijeću s aerodroma Ataturk.

“Za sutra se još uvijek ne zna s obzirom na to da još uvijek nemamo zvanične informacije. Apelujemo na građane BiH koji će koristiti drumski prijevoz da se strpe tokom današnjeg dana i ne putuju jer imamo informaciju da su granice zatvorene te da je velika gužva prema graničnim prijelazima Bugarske i Grčke. Najbolje bi bilo da sačekaju još jedan dan zbog sigurnosti iako nema razloga za paniku”, istakao je Durmić za Klix.ba.

VIJESTI

Najnovije vijesti