Subota, 4 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTINovih 85 policijskih službenika FUP-a dobilo diplome

Novih 85 policijskih službenika FUP-a dobilo diplome

Polaznicima se u ime FMUP-a obratio rukovodilac Policijske akademije FMUP-a Nusret Beširević koji je polaznicima poželio puno sreće u daljem radu

U Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP) danas je održana promocija u povodu dodjele diploma polaznicima Federalne uprave policije (FUP) za čin “mlađi inspektor“ i početni čin “policajac“.

Federalna uprava policije od danas je bogatija za 85 novih policijskih službenika kojima su, nakon završene osnovne policijske obuke u Policijskoj akademiji FMUP-a, uručene diplome.

U Policijskoj akademiji FMUP-a promovisano je osam polaznika u čin “mlađi inspektor“ (XXIII generacija) kao i 77 polaznika u početni čin “policajac“ (XXXIX generacije) od kojih će 38 službene dužnosti obavljati u Specijalnoj policijskoj jedinici FUP-a, a 39 u Sektoru uniformisane policije FUP-a.

Polaznicima se u ime FMUP-a obratio rukovodilac Policijske akademije FMUP-a Nusret Beširević koji je polaznicima poželio puno sreće u daljem radu.

– Prilikom obavljanja službenih poslova i zadataka vodite se slovom zakona i uvijek radite u interesu građana naše Bosne i Hercegovine – istakao je Beširević, saopćeno je iz Pres-službe FMUP-a.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari