Srijeda, 21 Februara, 2024

Otkriven provalnik u arhivske prostorije Općinskog suda u Tuzli


Dana, 24.10.2017.godine PU Tuzla je Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona podnijela Izvještaj protiv M.I., rođen 1977.godine iz Tuzle i još jednog lica, zbog postojanja osnova sumnje da su udruženo u vremenskom periodu od 17. do 19.10.2017.godine u Tuzli, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, počinili ukupno četiri krivična djela na štetu Općinskog suda u Tuzli (provala u arhivske prostorije Suda u zgradi nekadašnjeg Doma armije).

Radi se o tri krivična djela Teška krađa iz člana 287. Krivičnog zakona Federacije BiH i jednom krivičnom djelu Krađa iz člana 286. istog Zakona, u kojima je predmet otuđenja bila veća količina komunalnih sudskih spisa, koji su naknadno prodati preduzeću za otkup sekundarnih sirovina.

Prilikom dokumentovanja navedenih krivičnih djela pronađena je veća količina otuđenih spisa koja će biti vraćena vlasniku. Nakon izvršene kriminalističke obrade M.I. je uz Izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, dok je u toku potraga za drugim licem.

VIJESTI

Najnovije vijesti