Ponedjeljak, 5 Juna, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETPojačana je frekvencija vozila na putevima u BiH, kao i na...

Pojačana je frekvencija vozila na putevima u BiH, kao i na graničnim prelazima.

stanje na putevima2 13

Pojačana je frekvencija vozila na putevima u BiH, kao i  na graničnim prelazima. Duža zadržavanja bilježe se na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Izačić, Bosanski Brod, Bosanska Gradiška,Donja Gradina i Orašje. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvorobustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Kolovoz je u većem dijelu zemlje mokar ili vlažan. Ugaženog snijega mjestimično ima na dionicama u planinskim predjelima. Izdvajamo puteve u jugozapadnim krajevima gdje puše jak vjetar koji stvara sniježne nanose. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi saobraća se sporije uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

DK

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari