Srijeda, 8 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETSkoro pola miliona KM za projekte energijske efikasnosti u gradovima i općinama...

Skoro pola miliona KM za projekte energijske efikasnosti u gradovima i općinama Tuzlanskog kantona

Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić danas je sa gradonačelnicima i načelnicima, te ovlaštenim predstavnicima gradova i općina u Tuzlanskom kantonu potpisala ugovore o dodjeli namjenskih sredstava za kapitalne investicije u oblasti energijske efikasnosti i zaštite okolice. Ukupna vrijednost danas potpisanih ugovora je 409.350 KM, a ugovori su potpisani za realizaciju projekata u pet lokalnih zajednica.

Gradu Lukavcu je u okvirima ovog Programa, za projekat toplifikacije, odnosno izmjenu trase vrelovoda u sektoru A, prema industrijskoj zoni sa izmjenom prolaza toplovoda ispod željezničkog kolosijeka na pruzi Tuzla – Doboj odobreno 184.650,00 KM.

Za projekat utopljavanja, odnosno za uređenje Doma u MZ Šibošnica, Općini Čelić je dodijeljeno 13.500,00 KM, a također za projekat toplifikacije upravne zgrade i područne ambulante MZ Brijesnica Velika Općini Doboj Istok je dodijeljeno 36.450,00 KM. Gradu Gradačcu je, za poboljšanje kvalitete voda, odnosno rekonstrukciju postojećih azbestnih cijevi, vodovoda nedovoljnog kapaciteta i dotrajale mreže u urbanom dijelu grada Gradačac, odobreno
161.250,00 KM, dok je Općini Teočak za instalaciju LED rasvjete na šetalištu odobreno 13.500,00 KM.

Ministrica Ajšić je izrazila zadovoljstvo danas potpisanim ugovorima, kao i činjenicom da su Ministarstvo i Vlada Tuzlanskog kantona u prilici pomoći realizaciju projekata koji će direktno doprinijeti kvalitetnijim uslovima života građana u Tuzlanskom kantonu.

RTVTK

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari