Nedjelja, 19 Maja, 2024

Zajednička akcija MUP-a TK i Poreske uprave – U Tuzli uhapšeno jedno lice zbog porezne utaje

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Tuzli, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a – Odjeljenja za borbu protiv privrednog kriminaliteta i korupcije, u saradnji sa službenicima Porezne uprave Federacije BiH i Kantonalnog tužilaštva TK-a, jučer su na području grada Tuzle izvršili pretres poslovni prostorija Omladinske zadruge, tri stambena objekta  vl. E.M. i J.M., iz Tuzle, kao i pretres njihovih pokretnih stvari.

Prilikom pretresa su pronađeni i privremeno  oduzeti sledeći predmeti: određena dokumentacija u vezi sa poslovima aktivnostima Omladinske zadruge, novac, kompjuteri, laptopi, mobilni telefoni i dr.

Nakon izvršenog  pretresa  oduzeta je sloboda licu E.M. iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo  „Udruživanje radi činjenja krivičnih djela“ iz čl. 340 KZ FBiH u sticaju sa krivičnim djelom „Porezna utaja“ iz čl.273 KZ FBiH i „Pranje novca“ iz čl. 272 KZ FBiH.

Nakon kriminalističke obrade, dana 13.02.2019. godine E.M. će biti predato Kantonalnom tužilaštvu TK-a na dalje postupanje.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti