Nedjelja, 14 Jula, 2024

4 lica lišena slobode i oduzeta veća količina otuđenih predmeta

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (PU Gradačac) su nakon operativnih saznanja radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela Teška krađa, u saradnji sa službenicima PS Doboj 2, dana 15.01.2017.godine izvršili pretres prostorija, dvorišta, pomoćnih objekata i vozila koje koristi S.V. na području opštine Doboj, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti radna mašina-traktor sa prikolicom i motocikl, koji su otuđeni na području opštine Gradačac. Takođe prilikom pretresa, pronađeno je i 13 bala duhana u listu, koji su predati službenicima PS Doboj 2 radi poduzimanja zakonom predviđenih mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

U cilju rasvjetljavanja krivičnih djela koja su za posljedicu imala otuđenje radne mašine-traktora sa prikolicom i motocikla, te drugih predmeta policijski službenici OKP PU Gradačac su izvršili kriminalističku obradu nad S.V., rođen 1994.godine nastanjen u Modriči, te A.H., rođen 1989.godine, S.S., rođen 1988.godine i K.J., rođen 1995.godine (nastanjeni na području općine Gradačac) koji se dovode u vezu sa počinjenjem krivičnih djela Teška krađa na području opštine Gradačac.

Tokom kriminalističke obrade, policijski službenici su pronašli i oduzeli veći broj predmeta i stvari koji potiču iz pomenutih krivičnih djela, i to: navedeni traktor i motocikl, dva LCD TV-a, dvije kacige za motor, dva drona na daljinsko upravljanje, osam komada pločastih radijatora različitih dimenzija, motornu pilu, mašinu za pranje suđa, električnu peć i kosilicu, koji su nakon izvršenog prepoznavanja vraćeni vlasnicima, dok je u toku daljnji rad na pronalasku preostalih otuđenih predmeta.

Nakon dokumentovanja krivičnih djela, policijski službenici PU Gradačac su dana 16.01.2017.godine Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, uz Izvještaj predali S.V., A.H., S.S. i K.J. zbog postojanja osnova sumnje da su u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, u različitim grupama, počinili ukupno tri krivična djela Teška krađa iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH (provale u porodične kuće na području opštine Gradačac u vremenskom periodu od  12.09. do 20.12.2016.godine).

VIJESTI

Najnovije vijesti