Nedjelja, 14 Jula, 2024

BIHAMK – Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Zenica-Doboj, Teslić-Doboj-Tuzla, Kaonik-Kiseljak-Kobiljača i Žitomislići-Doljani.  Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja, posebno u usjecima, kao i na planinskim prevojima. Vozačima na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na sanaciji odrona na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac,  saobraća se jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Radovi se izvode i u tunelu Drenik na dionici magistralnog puta M-1.8 Duboki Potok-Srebrenik, gdje se saobraća jednom trakom-naizmjenično.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti