Ponedjeljak, 20 Maja, 2024

BIHAMK – Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja

Na putevima u našoj zemlji ovoga jutra saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a poledica se može očekivati na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, u centralnim i istočnim krajevima. Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo puteve u dolinama rijeka: Bosne, Lašve, Neretve, Save i Drine. Apelujemo na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme. Molimo vozače da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

Vozače koji se kreću magistralnim putem M-15 Šuica-Livno preko planinskog prevoja Borova Glava, upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti