Subota, 25 Maja, 2024

BIHAMK-Pojačan intenzitet saobraćaja

Intenzitet saobraćaja ovoga jutra pojačan je na putevima u BiH, posebno na dionicama u gradskim centrima. Na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i na planinskim prevojima, vozače upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Svim učesnicima u saobraćaju savjetujemo da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Počeli su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu M-5 na ulazu u Ključ. Za vrijeme izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi na rekonstrukciji mosta aktuelni su i na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, na ulazu u Bugojno. Saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

U cilju nesmetanog održavanja penjačkog “Drill and Chill” festivala do 23.septembra, od 11 do 11:45 sati dolazit će do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, na lokalitetu kanjona Tijesno. Za vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren na put preko Čađavice (Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na asfaltiranju u Crnoj Gori i najavljenih obustava saobraćaja, do 22.09. od 09 do 13 sati, ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

 

VIJESTI

Najnovije vijesti