Subota, 20 Aprila, 2024

BIHAMK Stanje na putevima – Saobraćaj u BiH se odvija po vlažnom kolovozu

Na putevima u BiH jutros se saobraća po mjestimično vlažnom kolovozu.
Smanjena vidljivost zbog jutarnje magle moguća je u kotlinama, kao i uz riječne tokove. Na sitnije odrone zemlje ili kamenja upozorava se na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i na planinskim prevojima.
Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima. Svi učesnici u saobraćaju pozivaju se na oprez i poštivanje saobraćajnih propisa, navodi BIHAMK.
Zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno) obustavljen je saobraćaj teretnih vozila. Za vrijeme ovih radova teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.
Danas se izvode radovi na magistralnom putu M-5 prolaz kroz Kiseljak, zbog čega će se saobraćati sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.
Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

VIJESTI

Najnovije vijesti