Srijeda, 1 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTIDodik: Radujem se Bećiroviću, doprinijet će raspadu BiH

Dodik: Radujem se Bećiroviću, doprinijet će raspadu BiH

Dodik je odgovarao na novinarska pitanja o stanju u Bosni i Hercegovini u okviru konferencije koju je Medija Centra nazvao “Sa aktuelnom vlašću Republika Srpska stabilna i sigurna i na najvišem nivou srpskog stanovišta”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik govorio je danas u Beogradu o brojnim temama koje se tiču stanja u bh. entitetu Republici Srpskoj i izbornim rezultatima.

Komentirajući pobjedu Denisa Bećirovića iz Socijaldemokratske partije (SDP), koji je pobijedio u izbornoj trci za člana Predsjedništva BiH iz bošnjačkog naroda, Dodik je kazao da će Bećirović “doprinijeti raspadu BiH u značajnom obimu i u tom pogledu ja mu se radujem”.

– Očekujem još gori narativ pobjedom Bećirovića. To je čovjek koji je napisao knjigu u kojoj tvrdi da Srbi vrše agresiju na muslimane i druge narode od Prvog srpskog ustanka do danas. To je njegov doktorski pristup BiH. Izetbegović je takav kakav je, a Bećirović je još ortodoksniji – stava je Dodik.

Dodik je odgovarao na novinarska pitanja o stanju u Bosni i Hercegovini u okviru konferencije koju je Medija Centra nazvao “Sa aktuelnom vlašću Republika Srpska stabilna i sigurna i na najvišem nivou srpskog stanovišta”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari