Utorak, 7 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTIDr. Ivana Iveljić jedini predavač iz BiH na najvećem Svjetskom kongresu interventnih...

Dr. Ivana Iveljić jedini predavač iz BiH na najvećem Svjetskom kongresu interventnih kardiologa

-“Juče sam pričala na najvećem svjetskom kongresu interventih kardiologa u Parizu o jednoj od najkompliciranijim tema iz oblasti kojom se bavim -‘Ostial LAD lesion in LM trifurcation- How to treat?”, objavila je dr. Ivana Iveljić, interventni kardiolog UKC-a Tuzla.


Predavanje je bilo super prihvaćeno uz ogromnu diskusiju i pozitivne komentare. Strašno je teško bilo šta kad dolaziš iz Bosne i Hercegovine, naročito na ovakvim svjetskim dešavanjima jer se nažalost moderna medicina u BiH svela uglavnom na entuzijazam, ali, kao što uvijek kažem svojim studentima – znanje vam niko ne može oduzeti. Može se. Preteško je, ali se može, stimulativna je poruka koju je poslala ova uspješna doktorica.


Takođe navodi da nije prvi puta da predaje na ovom kongresu.-” Bila sam i u Singapuru, Dubaiju, ali nekako je danas bila dosta velika trema jer je ogromna posjećenost kolega iz cijelog svijeta poslije ovih godina covida. Sretna sam da sam skoro uvijek, pa tako i sada, jedini predavač iz naše zemlje, i borim se kao lavica.
Hvala svim mojim ljudima koji su uvijek uz mene i razumiju što me često nema s njima.
Hvala i vama svima na uvijek divnim komentarima i riječima podrške”, kazala je dr. Iveljić, čiji pacijenti su puni riječi hvale za njenu posvećenost upravo onima kojima će njena stručnost, znanje i nove spoznaje kojima se kontinuirano usavršava, najviše koristiti.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari