Srijeda, 28 Februara, 2024

Federalni HMZ – Danas i do 27 stepeni, uskoro slijedi promjena

Prije podne po kotlinama u Bosni će biti dosta magle. Od sredine dana prema večernjim satima postepeno povećanje oblačnosti sa sjeverozapada zemlje prema istoku i jugu. U Hercegovini veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, većinom sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23, jugu zemlje od 23 do 27 stepeni.
U petak, u Bosni bit će umjerena naoblaka. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti dosta magle. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 10, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 22 stepeni, na jugu zemlje do 26.
U subotu, u Bosni veći dio dana umjerena naoblaka. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti dosta magle. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Naoblačenje sa zapada se očekuje u noći na nedjelju. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9 stepeni, na jugu zemlje od 9 do 14. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20, jugu zemlje od 22 do 26 stepeni.
U nedjelju, u većem dijelu zemlje oblačno. Djelomično vedro jedino na jugu. Rijetko u Bosni može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9 stepeni, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje od 18 do 23 stepeni.

VIJESTI

Najnovije vijesti