Srijeda, 28 Februara, 2024

Implementacija projekta „Vrijeme je za naša prava“

Informativni centar za osobe sa invaliditetom „Lotos“ organizovao je treću radionicu za žene sa invaliditetom pod nazivom: „Kreiranje poslovne ideje“, 13. 07. 2017. godine u prostorijama I.C. „Lotos“.

Voditeljice radionice su bile Adela Gobeljić i Ajla Gobeljić koje su demonstrirale mnoštvo kreativnih ručnih radova, te su i same učesnice mogle da praktično isprobaju stvaranje zanimljivih djela. Radionica „Kreiranje poslovne ideje“ imala je za cilj upoznati učesnice, žene sa invaliditetom, sa mogućnostima i kreativnim načinima da izraze svoje talente i da svoje hobije i vještine pretvore u inicijative i ideje za uspješan vlastiti biznis u budućnosti.

Radionica je realizovana u okviru projekta za žene sa invaliditetom pod nazivom „Vrijeme je za naša prava“ kojeg implementira I.C. „Lotos“ a finansiran je dijelom od strane vlade SAD-a.

Projekat će doprinijeti tome da BH društvo postane više inkluzivno, te da se osiguraju određene vrste neophodne podrške kroz koje će se omogućiti ženama sa invaliditetom kao najmarginalizovanijoj grupi da  ravnopravno sa drugim građanima i građankama koriste svoja prava unutar svojih zajednica. Takođe, cilj projekta je pružiti priliku ženama sa invaliditetom da usvoje znanja i vještine neophodne za samostalan život i steknu više samopouzdanja.

VIJESTI

Najnovije vijesti