Petak, 19 Aprila, 2024

Kantonalna uprava CZ TK – Vatrogasci ugasili požare u Srebreniku, Gradačcu i Lukavcu

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata vatrogasne jedinice su, osim nekoliko tehničkih imale i četiri intervencije na gašenju požara i to na području općine Gradačac gdje su u naselju Kozara gorjeli pomoćni objekti i motorno vozilo, zatim na području općine Lukavac, u naselju Puračić gdje je gorjela divlja deponija smeća, zatim na području općine Srebrenik gdje je na obroncima Majevice došlo do požara na dimnjaku na vikend objektu i na području općine Živinice gdje je u ulici A. Izetbegovića došlo zapaljenja plinske boce. Svi požari su lokalizirani i ugašeni.

Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 196,40 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je niži za 2 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 4,7 m3/s.

 Kvalitet zraka na području TK-a

Prema izvještaju Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK, kvalitet zraka za dan 05.11.2018. odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetu Skver dok je na lokalitetima BKC, Bukinje i Lukavac odgovarao kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka  a na lokalitetu Živinice nije se mogao ocijeniti.

Stanje na putevima

M – 18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na prevoju Karaula saobraća se novoizgrađenom obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 458 Lopare – Čelić, Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R – 459 Šibošnica – Čelić Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici Lukavica – Piperi u vremenu od 08 do 16 sati dolazit će do polusatnih obustava saobraćaja uz 10 minutno propuštanje vozila.

R – 469 Banovići – Živinice Zbog sanacionih radova na dionici Oskova – Živinice, vozila saobraćaju naizmjenično jednom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

 

VIJESTI

Najnovije vijesti