Četvrtak, 25 Jula, 2024

Kotlovi i pelet iz Gračanice na prestižnom sajmu u Taiwanu

kovan-taiwan-01

Na nedavno završenom prestižnom privrednom sajmu „Taiwan International Green Industries Show“ u taiwanskom glavnom gradu Taipei, značajnu pažnju posjetitelja izazvali su bh. proizvodi EKOLINE KOVAN za ekološko zagrijavanje prostorija kompanije Kovan M.I. doo iz Gračanice.

Na ovom velikom trodnevnom sajmu koji je prevashodno fokusiran na energiju vjetra, pametnu mrežu, LED rasvjetu, energiju iz biomase, štediva i električna vozila, kao i ostalu savremenu ekološku opremu i materijale, kotlovi iz Gračanice su bili posebna atrakcija iz razloga što ovakav sistem zagrijavanja dosada nije bio poznat na ovom trzištu.

kovan-taiwan-02-1

Inovativna kompanija Kovan M.I. iz Gračanice stekla je značajne kontakte za ostvarivanje poslovne saradnje i na ovom trzištu, a poznato je da se njihovi kotlovi i visokokvalitetni pelet izrađeni po savremenim standardima, već izvoze u trinaest zemalja Evrope.

“Ponosni smo da su proizvodi EKOLINE KOVAN izazvali veliku pažnju na sajmu koji ugošćuje oko 300 kompanija iz cijelog svijeta. Proizvodi za ekološko zagrijavanje prostorija su prepoznat proizvod budućnosti u zapadnom svijetu, a velika nam je čast da je upravo naša kompanija svojim proizvodima ukazala na ovu tehnologiju i na Dalekom istoku.“ – izjavio je generalni direktor kompanije Kovan M.I. Said Karalić.

kovan-taiwan-03

VIJESTI

Najnovije vijesti