Utorak, 28 Maja, 2024

Lutrija RS dobila novu direktoricu. Ima 23 godine i jednu godinu radnog staža

Kompletna procedura imenovanja, kako se saznaje, išla je ubrzanom procedurom, a u prilog tome svjedoči činjenica da je Damjanović za izvršnog direktora imenovana u januaru ove godine.

Maja Damjanović iz Banjaluke imenovana je na današnjoj sjednici za vršioca dužnosti direktorice „Lutrije Republike Srpske“, a na toj poziciji je zamijenila dugogodišnjeg direktora Gorana Šaulu, piše Capital.

Na ovu poziciju Damjanović dolazi sa funkcije izvršnog direktora „Lutrije“ na kojoj je bila od januara ove godine.

Primopredaja dužnosti biće obavljena narednih dana.

Nova direktorica „Lutrije“, prema Capitalovim informacijama, ima 23 godine i samo godinu dana radnog staža.

Kompletna procedura imenovanja, kako se saznaje, išla je ubrzanom procedurom, a u prilog tome svjedoči činjenica da je Damjanović za izvršnog direktora imenovana u januaru ove godine.

Šaula: Ja sam u penziji

Za komentar novinari Capitala su pozvali i aktuelnog direktora Šaulu koji je na naše pitanje da li zna ko ga je naslijedio odgovorio: „Ja sam u penziji, obratite se „Lutriji“.

Podsjetimo, Goran Šaula je za vršioca dužnosti direktora „Lutrije“ imenovan u septembru 2021. godine, a na toj poziciji je zamijenio Rajka Radovanovića.

Capital je tada pisao da je sjednica Nadzornog odbora “Lutrije“ hitno sazvana na lični zahtjev ministrice finansija Republike Srpske Zore Vidović, te je odmah smijenjena kompletna uprava ovog preduzeća.

Pored toga što je u tada smijenjen Radovanović, koji je u tom momentu bio na putu u inostranstvu, fotelju su izgubili i izvršni direktori Vladimir Kežić, Dragoljub Bjeljac, Ljubiša Tepić i Siniša Dojčinović.

Šaula se privremenog statusa riješio u novembru 2021. godine kada ga je Nadzorni odbor preduzeća imenovao za direktora na mandat od četiri godine.

Važno je napomenuti i da je „Lutrija“ prošlu godinu završila sa 1,1 milion maraka u plusu, te da su im prihodi iznosili 6,4 miliona KM.

VIJESTI

Najnovije vijesti