Četvrtak, 26 Januara, 2023
NaslovnicaVIJESTIMilorad Dodik priznao da prisluškuje američkog ambasadora: Samo kliknemo i znamo šta...

Milorad Dodik priznao da prisluškuje američkog ambasadora: Samo kliknemo i znamo šta on radi

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a Milorad Dodik na stranačkom skupu u Brčkom je kazao kako prisluškuje američkog amasadora u BiH Michaela Murphyja.

“I mi njih sad slušamo, ne slušaju samo oni nas. Znam ja šta oni pričaju. To nije bilo moguće prije samo pet-šest godina. Nisi smio pomisliti da slušaš američkog ambasadora, a mi njega samo kliknemo. I mi znamo šta on radi”, kazao je Dodik.

Ovo priznanje Dodika da agencije iz RS prisluškuju ambasadora SAD u BiH stiže na dan kada se Murphy sastao u Banjoj Luci sa ministrom unutrašnjih poslova RS Draganom Lukačem.

“Ambasador Murphy sastao se sa ministrom unutrašnjih poslova RS-a Draganom Lukačem i načelnikom policije RS Sinišom Kostreševićem s kojima je razgovarao o sigurnosnoj situaciji u RS-u, vladavini prava i značaju borbe protiv korupcije za budućnost RS i cijele BiH”, saopćeno je iz Ambasasde SAD-a.

Dodik je nazvao i Brčko distrikt teritorijom entiteta RS, te pozvao prisutne da se prijave za državljanstvo RS.

“Ne volim da govorim Brčko distrikt, jer je ovo Brčko i ovo je Srpska!  Nismo izuzeli Brčko ni iz jednog programa koji smo provodili, jer brinemo o ljudima ovdje. Pozivam vas da se prijavite za državljanstvo Srpske, jer je Republika Srpska vaša država”, poručio je na skupu Milorad Dodik.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari