Srijeda, 1 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTINeće svi penzioneri u FBiH dobiti pomoć Vlade od 100 KM, njih...

Neće svi penzioneri u FBiH dobiti pomoć Vlade od 100 KM, njih čak 70.000

Pravo na pomoć od 100 KM nemaju korisnici naknade za fizičku onesposobljenost, kao ni penzioneri koji su u radnom odnosu

Penzioneri u Federaciji BiH sa julskim penzijama će dobiti i po 100 KM jednokratne pomoći od Vlade Federacije, ali ne svi. Od 428.746 penzionera novčanu pomoć će dobiti oko 362.000 njih, piše Faktor.

– Pravo na 100 KM imaju korisnici penzija Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje koji imaju prebivalište na teritoriji Bosne i Hercegovine. Tačnije, po 100 KM će dobiti penzioneri koje su zatečeni u BiH na dan isplate.

Oni penzioneri koji iz bilo kojeg razloga nisu u isplati na dan stupanja na snagu Uredbe Vlade FBiH o pomoći stanovništvu, neće dobiti pomoć – kazao nam je Mustafa Trakić, predsjednik Saveza penzionera Zeničko-dobojskog kantona.

Dodaje kako oko 70.000 penzionera neće dobiti pomoć od po 100 KM.

– Znam da postoje priče kako mnogi neće ni uzeti tu pomoć Vlade FBiH. Ako ne žele, ne moraju, ali je veliki broj penzionera kojima će dobro doći.

Ja imam mnogo penzionera u svom kantonu čija je penzija oko 275 KM i njima će odlično doći 100 KM od Federalne vlade. Komentira se i što će tu pomoć dobiti i oni sa najvišim penzijama koje su 2.174 KM, a ja mogu reći da tih ljudi nema mnogo – govori nam Trakić.

Pravo na pomoć od 100 KM nemaju korisnici naknade za fizičku onesposobljenost, kao ni penzioneri koji su u radnom odnosu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari