Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024

Pojačana frekvencija vozila na graničnim prijelazima na izlazu iz BiH

U višim planinskim predjelima ima zaostalog snijega na kolovozu. Vozači se savjetuju da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila te da na put da ne kreću bez zimske opreme.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj  i Šuica-Tomislavgrad.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnom prijelazu Velika Kladuša. Na GP Bosanska Gradiška nema gužve na našoj izlaznoj rampi, ali je zato duga kolona vozila u međuprostoru (na ulazu u HR). Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su nešto kraća, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

VIJESTI

Najnovije vijesti