Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

Policija isključuje iz saobraćaja teretna vozila koja nemaju postavljene lance

Zbog intezivnih snježnih padavina i jakog vjetra od 12 sati zabranjen je saobraćaj za sva vozila na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje, navode iz BIHAMK-a.

Na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (na području Karaule) policija isključuje iz saobraćaja teretna vozila koja nemaju postavljene lance.  Znatno je otežano i saobraćanje na putu Sarajevo-Rogatica, na širem području Romanije.

I na ostalim dionicama u višim predjelima na kolovozu ima ugaženog snijega i leda, zbog čega teretna vozila na ovim dionicama trebaju koristiti lance. Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar.

Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Vozače koji se kreću magistralnim putem M-15 Šuica-Livno, preko planinskog prevoja Borova Glava, upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u večernjim i jutarnjim satima.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Orašje, Izačić, Donja Gradina  i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, stoji u izvještaju BIHAMK-a.

DK

VIJESTI

Najnovije vijesti