Utorak, 23 Jula, 2024

„Potraga za blagom“ danas u Srebreniku

Srebrenik-kalesi-660x330

Kampanja „Budi junak svoje zajednice“ koju provodi Fondacija tuzlanske zajednice u saradnji sa mladima, a uz podršku načelnika opština Lukavac, Kalesija, Srebrenik Živinice i Tuzla, kreće sa realizacijom promotivnog događaja „Potraga za blagom“.
Svakoga dana, u periodu od 9. do 13.11.2015., će po pet odabranih omladinskih grupa posjetiti društveno odgovorne kompanije u određenoj opštini i prezentovati im svoj projekat koje su odobrili Odbori Omladinskih banaka pri Fondaciji tuzlanske zajednice.
Danas (srijeda) 11.11.2015. godine, „Potraga za blagom“ se organizuje u Srebreniku u periodu od 11 do 15 sati. Nakon što sve grupe prođu kroz potragu, omladinske grupe, predstavnici društveno odgovonih kompanija i pojedinci će se u 17 sati sastati na svečanoj promociji u Plavoj sali Doma kulture Srebrenik gdje će se javno odlučiti o dodjeli novčanih sredstava.
Pozivamo Vas da budete dio ovog događaja i saznate ko su omladinske grupe koje će, kroz realizaciju odobrenih projekata, Vašu zajednicu učiniti boljim mjestom za življenje. Kampanja „Budi junak svoje zajednice“ potiče pozitivne vrijednosti njegujući aktivizam, filantropiju i društvenu odgovornost prema zajednici.
Kampanja je započela simbolično 12. augusta, na Međunarodni dan mladih, kada je više od 35 mladih posjetilo predstavnike lokalnih i kantonalnih vlasti, a završit će se 5. decembra, na Međunarodni dan volontera, konferencijom „Ja sam junak svoje zajednice“, kada će se promovisati pozitivne priče svih junaka koji su bili dio ove kampanje.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI