Subota, 18 Maja, 2024

Sarajevo / Schmidt stigao u Predsjedništvo BiH: Sastanak sa Džaferovićem i Komšićem

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primit će visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu Christiana Schmidta.

Schmidt je došao u Bosnu i Hercegovinu 30. jula. Prvo je posjetio Mostar, a dan kasnije i Sarajevo gdje se susreo s gradonačelnicom Benjaminom Karić i američkim ambasadorom Ericom Nelsonom.

Na današnji sastanak u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, kako je i najavljivao, nije došao Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a.

Od jučer je i zvanično novoimenovani visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini nakon što je od Valentina Inzka simbolično preuzeo zbirku svih akata Ureda visokog predstavnika (OHR).

Podsjetimo, povodom stupanja na dužnost novoimenovanog visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Schmidta, sinoć je održan prijem u Sarajevu.Schmidt je, između ostalog, poručio da dolazi kao prijatelj građana BiH, a da novu dužnost preuzima riješen da pomogne ljudima, naročito onima koji žele ostati u Bosni i Hercegovini i izgraditi ovu zemlju.

VIJESTI

Najnovije vijesti