Subota, 18 Maja, 2024

Skupština Srbije potvrdila više sporazuma sa BiH

Poslanici Narodne skupštine Republike Srbije potvrdili su jučer Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o zajedničkim lokacijama na graničnim prelazima, međutim odbili su raspravljati o rezoluciji o genocidu u Srebrenici.Na samom početku Skupštine, poslanici su odbili da na dnevni red sjednice uvrste prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici koji je podnio poslanik Stranke demokratske akcije Sandžaka Enis Imamović.

Skupština je usvojila i Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o graničnim prelazima, kao i Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o pograničnom saobraćaju.

Poslanici su izglasali i Zakon o potvrđivanju Memoranduma o razumijevanju o vojnoj saradnji između Vlade Republike Srbije, koju predstavlja Ministarstvo odbrane, i Vlade Arapske Republike Egipat, koju predstavlja Ministarstvo odbrane.

Usvojen je i Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Austrije o saradnji u oblasti zaštite od katastrofa.

VIJESTI

Najnovije vijesti