Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

Specijalna jedinica SIPA-e kreće u potragu za počiniteljem ubistva policajca

Nakon što je Edin Gačić osumnjičen za ubistvo policajca FUP-a, koje se dogodilo nadomak Tarčina ainoć u večernjim satima  Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo, Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova i Mevludin Halilović komesar Uprave policije održana je hitna sjednica Vlade KS.

Zbog ubijenog policajca Federalne uprave policije Mahira Begića, iz Vlade KS kazali su da policija preduzima sve što je potrebno da se ubica pronađe, a građani osjećaju sigurno.

“Ovo ubistvo koje se dogodilo sinoć zahtjeva dodatne kapacitete. Zato smo odlučili kao Vlada da pružimo svu podršku komesaru da pozove u pomoć druge kantone koji će rasporediti svoje ljude na mjesta na koje odredimo”, kazao je Forto.

Pripadnici Specijalne jedinice SIPA-e, koji spadaju među najopremljeniju jedinicu u regionu, kreću u potragu za višestrukim ubicom Edinom Gačićem, koji se, prema posljednjim podacima, krije u šumama u okolici Tarčina.

Poziv ovoj jedinici upućen je nakon što je danas objavljeno da sve policijske jedinice tragaju za Gačićem, a da poziv nikada nije upućen SIPA-i.

Ova specijalna jedinica ima tri odsjeka, a to su antiteroristički odsjek “Alfa”, odsjek za operacije “Beta” i odsjek za podršku “Gama”.

DK

VIJESTI

Najnovije vijesti