Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

U našoj zemlji očekuje se oblačno vrijeme s kišom i susnježicom

Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme. U sjevernim područjima Bosne sa kišom, a u ostalim djelovima sa susnježicom i snijegom.

Temperature zraka u 07 sati: Sokolac -5 stupnjeva, Bjelašnica -4, Ivan Sedlo i Livno -3, Zenica -2, Grude, Mostar, Sarajevo, Široki Brijeg i Trebinje 0, Bugojno, Srebrenica, Tuzla i Zvornik 1, Doboj, Prijedor i Stolac 2, Bijeljin i Neum 3, Sanski Most 4, Gradačac 5, Brčko 6, Banja Luka 7, Bihać 8 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 927 milibara, za 15 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas se u jutarnjim satima i prije podne očekuje oblačno vrijeme sa kišom u sjevernim, sjeverozapadnim područjima Bosne i na jugu. U ostatku zemlje uglavnom sa snijegom i susnježicom. U višim područjima Hercegovine sa susnježicom ili snijegom. Poslije podne u većem djelu zemlje, umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom i susnježicom. Prema kraju dana i u večernjim satima padavine postepeno prestaju. Vjetar u Bosni slab do umjeren prije podne zapadni i jugozapadni, a poslije podne u skretanju na sjeverni i sjeverozapadni. U Hercegovini uglavnom slaba do umjerena bura. Najviša dnevna temperatura od 2 do 8, u Hercegovini i na sjeverozapadu Bosne do 10 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom. Najviša dnevna temperatura oko 3 stupnja.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti