Srijeda, 1 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETU Sloveniji od danas bez obveznih maski u zatvorenom

U Sloveniji od danas bez obveznih maski u zatvorenom

Foto: D. S./Klix.ba

U Sloveniji zbog bolje epidemiološke situacije od danas nošenje maski u najvećem dijelu zatvorenih prostora više nije obvezno, no ta se mjera i dalje preporučuje kad nije moguće držati međusobnu distancu, objavila je slovenska vlada.

Nošenje  maski obvezno je u zdravstvenim ustanovama, domovima za starije i drugim socijalnim ustanovama.

Nošenje maski ipak ne bi trebalo u potpunosti odbaciti u zatvorenim javnim prostorima, kad nije moguće držati međusobnu distancu,  a posebno  se to preporučuje  imunokopmpromitiranim osobama, preporuka je slovenskog Instituta za javno zdravlje (NIJZ).

Maske su u pandemiji bile jedna od ključnih mjera za sprječavanje širenja virusa i da te obveze nije bilo epidemiološka bi slika tijekom proteklih epidemijskih valova bila mnogo gora, izjavila je za medije infektologinja Bojana Beović.

Ukidanje obveznog nošenja maski vlada je donijela zbog kontinuiranog poboljšanja epidemiološke situacije zadnjih tjedana.

U zadnja 24 sata potvrđeno je 1535 novih zaraza koronavirusom, odnosno 577 zaraza manje nego tjedan dana ranije, a i broj hospitaliziranih i dalje pada, prenosi Hina.

Klix

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari