Srijeda, 22 Marta, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETUG “Imam pravo”: Protest upozorenja zbog ukidanja prava na dječiji dodatak i...

UG “Imam pravo”: Protest upozorenja zbog ukidanja prava na dječiji dodatak i subvenciju prevoza u TK

Udruženje građana “Imam pravo” u povodu ukidanja prava na dječiji dodatak i subvenciju prevoza u TK oglasilo se saopštenjem za javnost kojeg prenosimo u cjelosti:

“Ovim putem vas obavještavamo da ukoliko u naredna dva dana Vlada TK i nadležno Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak TK ne uvaže zahtjeve roditelja djece sa invaliditetom i osoba sa neratnim invaliditetom da će većina udruženja koja zastupaju roditelje djece sa invaliditetom i osobe sa neratnim invaliditetom sa područja Tuzlanskog kantona održati masovni mirni protest upozorenja.

S tim u vezi UG “Imam pravo” je pozvalo ovu populaciju da se prijave i podrže ove namjere.

-Danas ćemo kontaktirati Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak TK ministra Mirsad Muhamedbegović, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK , te ured Premijera Vlade TK, premijera Irfan Halilagić

-Ukoliko ne dođe do sastanka sa predstavnicima Vlade TK i Ministarstva sa predstavnicima udruženja i ako ne usvoje naše zajtjeve saopštiti ćemo da roditelji djece sa invaliditetom i osobe sa invaliditetom iz više udruženja sa područja Tuzlanskog kantona izlaze na mirne proteste.

-Došlo je vrijeme da nas vlasti uvaže i da vratimo dostojanstvo našoj djeci, njihovim roditeljima i osobama sa neratnim invaliditetom.

-Svi drugi zahtjevaju samo mi molimo.

-Draga gospodo nećemo više da molimo, od sada zahtjevamo kao i drugi što zahtjevaju i tako se bore za svoja prava.

-Zamoliti ćemo premijera Irfana Halilagića ako dođemo do njega da javi i premijeru Fadil Novalic Vlada Federacije Bosne i Hercegovine , da ćemo ubrzo i za Sarajevo.

-Svi drugi su zahtjevali i zahtjevi su im uvaženi: penzioneri, zdravstveni radnici, prosvjetni radnici, rudari itd. Podržavamo što su zahtjevi svih uvaženi i trebaju biti uvaženi.

-Gdje smo mi, gdje su djeca sa invaliditetom i osobe sa neratnim invaliditetom?

-Nama ne da zadržavate isto, nego nam ukidate i ova mizerna prava.

-Ukidate dječiji dodatak većini djece sa invaliditetom koji iznosi 67.50 KM.

-Invalidnine su od 2009. godine na istom iznosu” navodi se u saopštenju.

RTV Slon

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari