Srijeda, 24 Jula, 2024

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Marka Radića

Nekoliko časova nakon što se u Mostaru dogodilo ubistvo vatrenim oružjem, policija je sinoć uhapsila mušku osobu koja se sumnjiči da je počinila taj zločin.

Na video snimci koju je objavio portal Hercegovina.info vidi se kako policajci zapovijedaju muškarcu da izađe iz Škode, a zatim ga odvode.

Hapšenje se dogodilo na mostarskoj tržnici svega 200 metara od mjesta zločina.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su saopštili da je uhapšen J. C. (1974.) iz Čapljine za kojeg postoji osnovana sumnja da je počinio krivično djelo ubistvo.

Osumnjičeni se tereti da je dana 9.11.2020. godine oko 18.45 časova, u Ulici Brune Bušića pucao iz vatrenog oružja i usmrtio osobu inicijala M. R. (1959.) iz Mostara.

Sektor kriminalističke policije MUP-a HNK provodi kriminalističku istragu nad osumnjičenim zajedno s postupajućim tužiocem.

Prema nezvaničnim informacijama, ubijen je osuđeni ratni zločinac Marko Maka Radić, a ubica je Josip Cvitanović.

Radić je 2011. godine u BiH pravosnažno osuđen na 21. godinu zatvora zbog zločina protiv čovječnosti, odnosno mučenja, zatvaranja, ubistva i silovanja u zloglasnom logoru Vojno kod Mostara, te je iz zatvora trebao izaći tek 2027. godine.

Nakon odluke Županijskog suda Zagreb koji je priznao bh. presudu, ali ju je smanjio na 12 i po godina zatvora, Radić se prošle godine našao na slobodi.

VIJESTI

Najnovije vijesti