Utorak, 5 Decembra, 2023

Vremenski bilten – U popodnevnim satima postepeno povećanje oblačnosti

Jutros je pretežno oblačno po kotlinama u centralnom, istočnom i sjeveroistočnom dijelu Bosne. U ostalim područjima je mala naoblaka. U Krajini i sjevernim područjima ima dosta magle.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C):Drvar i Livno -15;Bjelašnica i Sanski Most -9;Banja Luka -8;Bihać, Ivan Sedlo, Jajce i Prijedor -7;Bugojno, Doboj, Široki Brijeg i Sokolac -6;Tuzla i Zenica -5;Sarajevo -4;Bijeljina -3;Brčko, Gradačac, Srebrenica i Stolac -2;Zvornik -1;Mostar i Trebinje 2;Neum 3°C.Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952hPa, za 8hPa je veći od normalnog i opada.

Danas prije podne u Bosni po kotlinama će biti dosta niske naoblake ili magle koji će se većinom zadržati do sredine dana. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne veći dio dana pretežno sunčano. Od poslijepodnevnih sati postepeno povećanje oblačnosti sa zapada prema jugu i istoku zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

U Sarajevu više oblačnosti ujutro, zatim razvedravanje. Najviša dnevna temperatura zraka oko 0°C.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti