Srijeda, 27 Septembra, 2023

BIHAMK – Stanje na putevima alarmantno

Zbog ugaženog snijega i leda na kolovozu, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na dionici magistralnog puta M-17 Konjic-Mostar. Putnička vozila saobraćaju usporeno i otežano, tako da vozačima bez velike potrebe trenutno ne preporučujemo kretanje ovim putnim pravcem.

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na ostalim dionicama, posebno u višim predjelima. Izdvajamo putne pravce: Tarčin-Konjic, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Tuzla-Bijeljina, Sarajevo-Foča-Gacko, Han Pijesak-Vlasenica, Novi Travnik-Bugojno, Livno-Kupres, Livno-Bosansko Grahovo i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

Zbog niskih temperatura upozoravamo i na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na ostalim graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti