Srijeda, 21 Februara, 2024

BIHAMK – Stanje na putevima

U istočnim i centralnim krajevima naše zemlje magla ovoga jutra smanjuje vidljivost, pa savjetujemo oprezniju vožnju. U ostalim krajevima ima slabije jutarnje magle, ali ne utiče bitnije na odvijanje saobraćaja.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

U toku su radovi na magistralnom putu M-4 Teslić-Karuše, zbog čega na mjestu izvođenja radova vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom (od 07 do 17 sati).

Zbog izvođenja radova na sanaciji dilatacionih naprava na dva mosta, dionica Visoko – Podlugovi, od danas vozila će saobraćati dvosmjerno, jednom saobraćajnom trakom (smjer Sarajevo – Zenica).

Sanacioni radovi na autoputu A-1 izvode se i na dionici Sarajevo zapad-Lepenica, kao i na magistralnim putevima: M-5 Blažuj-Gromiljak (Gladno Polje i prolaz kroz Kiseljak), M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-5 Donji Vakuf-Travnik i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj.

Od ostalih puteva sa izmjenjenim režimom saobraćaja izdvajamo regionalne puteve: R-418 Prozor-Tomislavgrad (Podbor-Aćimići), R-445 Lješevo-Visoko, R-454a Bratunac-Drinjača i R-474 Jelah-Piljužići.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

VIJESTI

Najnovije vijesti