Subota, 23 Septembra, 2023

Bingo kupio fabriku stolica u Živinicama

Tuzlanska kompanija Bingo kupila je fabriku stolica koja se nalazi u sklopu Fabrike namještaja Konjuh iz Živinica u stečaju, potvrđeno je za Klix.ba.Stečajni upravnik u živiničkom Konjuhu Hajrudin Kunalić za Klix.ba je potvrdio da je kompanija Bingo kroz usmeno javno nadmetanje kupila nekadašnju fabriku stolica za 1.600.000 konvertibilnih maraka.

Prema Kunalićevim riječima, saglasnost na ovu prodaju mora dati razlučni povjerilac Razvojna banka Federacije Bosne i Hercegovine, nakon čega će spomenuti objekt biti predat u vlasništvo kompaniji Bingo.

Pored nekadašnje fabrike stolica, u 11. krugu prodaje novog vlasnika dobila je i autobaza živiničkog Konjuha, a kupac je morao izdvojiti 857.000 KM. 

Kunalić nam je kazao i da radnici svoja potraživanja neće naplatiti od ove prodaje, s obzirom na to da nekretnine pripadaju razlučnim povjeriocima, odnosno Raiffeisen banci i Razvojnoj banci FBiH. 

Podsjećamo, stečaj u Fabrici namještaja Konjuh u Živinicama proglašen je u septembru 2016. godine, a cjelokupna imovina još uvijek nije prodata. 

Pored dvije spomenute nekretnine krajem prošle godine Konjuh je prodao poslovni prostor za 584.275 KM. 

Novi, tačnije 12. krug prodaje imovine ovog nekadašnjeg privrednog giganta bi trebalo da bude realiziran krajem marta ove godine. (KLIX)

MC

VIJESTI

Najnovije vijesti