Petak, 14 Juna, 2024

Bingo za 7910 radnika isplatio dodatak od 500 KM

Najveća tvrtka i trgovački lanac u Bosni i Hercegovini Bingo jučer je isplatio više od 4 miliona maraka podrške svojim uposlenicima. Tako je 7.910 radnika dobilo po 500 KM, što, zajedno s porezima, iznosi ukupno više od 4,7 miliona KM.

Ovaj jedinstveni vid potpore u BiH dobili su svi uposlenici Binga i sestrinskih tvtrki koji imaju više od šest mjeseci radnog staža u ovom poduzeću.

-Podrška je važna u svakom segmentu privatnog i poslovnog života pojedinca. Ovo je primarno ljudska podrška, u kriznim i teškim vremenima. Podrška, jer se danas zajednički borimo s izazovima i krizom. Podrška, jer ćemo i sutra biti dio istog tima – izjavila je Ljiljana Kunosić, izvršna direktorica Binga.

Iz Binga kažu da je ovo samo jedna u nizu aktivnosti kojima se uposlenicima nastoje kreirati bolje radno okruženje i bolji opći životni uslovi, koji su počeli s povećanjem plata trgovcima za 20 posto u 2020. godini, u izazovnim okolnostima pandemije koronavirusa.

Unatoč brojnim neprovjerenim tvrdnjama, iz Binga potvrđuju da njihovi trgovci imaju najvišu prosječnu platu u svom sektoru, koja, uz naknade za ishranu i prijevoz, iznosi više od 900 KM, prenosi agencija.

VIJESTI

Najnovije vijesti