Četvrtak, 18 Aprila, 2024

Dan nezavisnosti BiH – 1. mart neradni dan u Federaciji

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da je Zakonom o proglašenju 1. marta Danom nezavisnosti Bosne i Hercegovine (Službeni list RBiH, broj: 9/95), utvrđeno da je 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine državni praznik, te da na taj dan državni organi, preduzeća i druga pravna lica ne rade.

U skladu s tim, 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine se obilježava samo jedan dan i to na dan samog praznika.

Imajući to u vidu, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da je petak, 1. mart 2024. godine, neradni dan, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Tim povodom resorni ministar uputio je čestitku naglašavajući značaj socijalne pravde i solidarnosti u izgradnji prosperitetnog društva.

” Naša zajednička obaveza je osigurati pravedne uslove rada, socijalnu zaštitu i pristup osnovnim pravima za sve građane Bosne i Hercegovine. Neka nam ovaj Dan nezavisnosti bude podsjetnik na našu odgovornost prema budućim generacijama i poticaj da nastavimo raditi zajedno na izgradnji bolje i pravednije Bosne i Hercegovine”, istakao je Adnan Delić, federalni ministar rada i socijalne politike.

VIJESTI

Najnovije vijesti