Nedjelja, 14 Aprila, 2024

Džumhur poražen od kvalifikanta Gerasimova

Džumhur, koji je postavljen za šestog nostelja turnira i koji je branio titulu iz 2017. godine, očigledno se još uvijek nije u potpunosti oporavio od povrede leđa koju je zadobio na US Openu. Već na samom startu bilo je jasno da Gerasimov želi doći do pobjede, krenuo je silovito i već u drugom gemu pravi prvi break i stiže u vodstvo od 3:0.

Damir se pokušao vratiti, ali nije imao šanse nakon šestog gema u kojem je Gerasimov napravio drugi break i rezultatom 6:1 stiže u vodstvo od 1:0 u setovima.

U drugom setu Džumhur je zaigrao puno bolje, a pobjednik drugog seta odlučen je tek nakon tie-breaka. Gerasimov je u petom gemu napravio break, ali mu je Damir odmah uzvratio, a do kraja drugog seta obe tenisera bila su poprilično sigurna na svoj servis. U tie-breaku Damir je bio bolji i rezultatom 7:5 stiže do poravnanja u setovima.

Ipak, Gerasimov je nastavio dobru igru, nijednog trenutka nije psihički pao, a s dva napravljena breaka u šestom i osmom gemu stigao je do rezultata 6:2, odnosno 2:1 u setovima, što ga je odvelo u drugo kolo. Zbog izgubljenih bodova, Džumhur će sigurno dodatno nazadovati na novoj ATP listi. (KLIX)

VIJESTI

Najnovije vijesti